Blog

Extra financiering met BMKB-C nodig?

Over het coronavirus en de manier waarop dit onze samenleving raakt, is al genoeg gezegd en geschreven. Tal van ondernemers worden getroffen door de maatregelen die de overheid neemt om de verspreiding ervan tegen te gaan. Gelukkig staat diezelfde overheid klaar om, daar waar mogelijk, een (financieel) steuntje in de rug te bieden. Desondanks kan de liquiditeitspositie van uw bedrijf aardig onder druk komen te staan. Tijdelijke extra financiering met BMKB-C (borgstellingsregeling midden- en kleinbedrijf) biedt dan uitkomst. Wij begeleiden u graag.

Extra financiering met BMKB-C

Bedrijven worden geconfronteerd met enorme financiële gevolgen. In sommige situaties is de omzet vrijwel volledig weggevallen. Om dit leed te verzachten, heeft de overheid tal van noodmaatregelen in het leven geroepen om (een deel van) uw liquiditeit op orde te houden. Zo is er een tegemoetkoming in de loonkosten en betalingsuitstel voor een reeks van belastingen. Ook grote Nederlandse banken bieden een helpende hand. Zij hebben bijvoorbeeld aangekondigd mkb-bedrijven voor een periode van zes maanden uitstel van aflossingen en soms zelfs rentebetalingen te geven. Desondanks kunnen uw kosten de komende maanden zo hoog zijn, dat toch extra financiering nodig is.

Verruiming borgstellingsregeling

Om de mogelijkheid van een overbruggingsfinanciering voor twee jaar voor zoveel mogelijk bedrijven mogelijk te maken, heeft de overheid de borgstellingsregeling midden- en kleinbedrijf (BMKB-C) verruimd. Met de BMKB-C is sprake van een overbruggingslening waarbij de overheid borg staat voor 75% van de financiering. Hierdoor zijn banken eerder bereid de gevraagde financiering te verstrekken. Zo ondersteunt de overheid bedrijven die door het coronavirus tijdelijk een liquiditeitstekort hebben.

Aanvragen extra financiering

Het aanvragen van deze overbruggingsfinanciering is werk voor specialisten, zoals onze financieringsadviseurs van Credion. Alvorens tot de daadwerkelijke aanvraag over te gaan, nemen wij eerst stap voor stap alle mogelijke opties door. Dit is één van de voorwaarden die banken stellen: eerst gebruikmaken van alle mogelijke (nood)maatregelen. Daarnaast moet de bank, of een andere geldverstrekker, ervan overtuigd zijn dat sprake is van een in de kern gezond bedrijf. Om die reden willen banken de jaarcijfers van 2019 zien en een professionele liquiditeitsbegroting met onderbouwing ontvangen.

Financieringen mogelijk

Natuurlijk is een dergelijke overbruggingsfinanciering geen ‘gratis geld’. Om die reden is ons advies om deze mogelijkheid goed af te wegen. Wij adviseren ondernemers dagelijks en hebben een brede kijk op financiers en hun aanbod. Wij kennen de wegen en weten wat banken of andere kredietverstrekkers willen weten. Dit helpt om direct een compleet en juist dossier aan te kunnen leveren. Zo helpen we u vooruit, zonder tijdverlies van het nodeloos heen en weer gaan van incomplete dossiers. Natuurlijk is ons netwerk veel ruimer dan banken alleen. We hebben dagelijks contact met alternatieve financiers, die bereid zijn om, óók in deze onzekere coronatijden, financieringen te verstrekken. En terwijl sommige banken momenteel uitsluitend werken voor bestaande klanten, kennen wij nog steeds kredietverstrekkers die bereid zijn om met nieuwe klanten in zee te gaan.

Wij begeleiden u graag

Heeft u vragen of wilt u meer weten over de mogelijkheden van extra financiering? Neem dan gerust contact met ons op. Onze specialisten staan graag voor u klaar!

Wilt u meer weten over het door het kabinet beschikbaar gestelde pakket aan steunmaatregelen en andere belangrijke aandachtspunten? Via onze kennisbank houden we u op de hoogte van alle laatste ontwikkelingen en de voor u belangrijke informatie.